Zajednička inicijativa slovenskog i hrvatskoga graditeljstva o mogućnostima izrade normizacije radova i kalkulacija

kzljubljana

U slovenskoj Obrtno-poduzetničkoj komori u Ljubljani 30. ožujka održan je sastanak predstavnika slovenskog i hrvatskoga graditeljstva o mogućnostima izrade normizacije, standardne kalkulacije i standardiziranih popisa radova za građevinsku djelatnost.

U hrvatskom su izaslanstvu bili profesori Građevinskog Fakulteta u Zagrebu Ivica Završki i Mladen Vukomanović, Mato Mrkonjić i Stipo Zečević iz Hrvatske udruge izvođača suhe gradnje, Zdravko Čizmar iz HGK – Komore Zagreb i Damir Percel iz Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK.

Na sastanku su predstavljeni prijedlozi načina izrade standardiziranih popisa radova za građevinsku djelatnost te dosad poduzete aktivnosti oko toga, a predložene su daljnje zajedničke aktivnosti na području popisa radova.

Obje su strane zaključile da postoji obostrana spremnost na suradnju na stručnom području, a predstavnici slovenske države nazočni na sastanku obećali su poduprijeti nastojanja struke. Najveći je problem financiranje aktivnosti, za što ni slovenska, ni hrvatska strana još nemaju rješenje. Predloženo je traženje sredstava iz triju izvora: sredstva iz EU fondova predviđenih za Prekograničnu suradnju, financijska sredstva koje nudi Dunavska inicijativa te sponzorstvo tvrtki i ustanova iz Hrvatske i Slovenije koji su zainteresirani za izradu i informatizaciju popisa i kalkulacija.

Sljedeći susret održat će se za nekoliko tjedana, kada obje strane prikupe potrebne podatke.

kzljubljana2

ČLANSTVO U HUISG

PARTNERI IZ SEKTORA TRGOVINE

termodinamika logo web

mercor-dunamenti-logo-1

arkor logo_web

mc-plus logo1

 

 Informativni projektantski cjenik

Kako postati član

Ukoliko želite postati član HUISG-a redoslijed radnji je slijedeći...

1. Ispunite prijavni list, te isti ovjerite potpisom i pečatom

2. Ovjerite kodeks ponašanja i zajedno s prijavnim listom pošaljite na mail huisg@huisg.hr

3. Uplatite članarinu u iznosu koji odgovara broju zaposlenih u Vašoj firmi ili obrtu

-----------------------------------

Pristupni list kodeks možete naći na ovoj stranici u .pdf formatu

-----------------------------------

Nakon što svi uvjeti budu zadovoljeni HUISG će u najkraćem roku izraditi Vašu člansku iskaznicu, te ju poslati na vašu adresu, također ćemo na internet stranici objaviti sve vaše kontakt detalje.

UČLANITE SE I VI....... Zajedno smo jači !!

SPONZORI HUISG
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

ULAZ ZA ČLANOVE

Matični broj: 02187302  IBAN: HR2924840081104050141 OIB: 52259369922  e-mail: huisg@huisg.hr  tel: 098 253532  fax: 01 4619245